Like us on Facebook

KBC Questions and Answers Episode 2: 20 August 2019

Important GK and Current affairs questions from KBC season 10
August 24, 2019

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2019) is a goldmine of Current Affairs and General Knowledge (GK) questions for students preparing for competition exams like SSC, Civil Services, Bank PO/Clerical, RBI, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, don’t worry! VeryShortNews has got you covered!

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 2nd episode of Kaun Banega Crorepati (KBC) season 11, 2019:

1) Which of these celebrity couples got married most recently?

A) Anushka, Virat
B) Priyanka, Nick
C) Sonam, Anand
D) Deepika, Ranveer

Answer: B) Priyanka, Nick

2) Identify this Indian athlete?

identify athlete kbc photo question

A) Lalita Babbar
B) Dutee Chand
C) Sudha Singh
D) Hima Das

Answer: D) Hima Das

3) In March 2019, India announced the success of Mission Shakti, which gives it a capability of destroying which of these objects?

A) Submarines
B) Aircraft carriers
C) Surface to air missiles
D) Satellites

Answer: D) Satellites

4) Which of the following film personalities has not won an Oscar award?

A) Resul Pookutty
B) A R Rahman
C) Gulzar
D) Bombay Jayashri

Answer: D) Bombay Jayashri

5) Gowalia Tank Maidan, Bombay, was the launch site of what key independence movement of 1942?

A) Quit India Movement
B) Khilafat Movement
C) Non-cooperation Movement
D) Civil Disobedience Movement

Answer: A) Quit India Movement

6) According to the Mahabharata, in the hermitage of which sage did Shakuntala meet Dushyanta?

A) Vyasa
B) Vishwamitra
C) Kanva
D) Rishyashringa

Answer: C) Kanva

7) Arrange these musical notes or svaras of Hindustani classical music in ascending order? (Fastest Finger First question)

A) Ga
B) PA
C) Dha
D) MA

Answer: A) GA D) MA B) PA C) Dha

8) Which of these items whistle?

A) Fridge
B) Toaster
C) Pressure Cooker
D) Oven

Answer: C) Pressure Cooker

9) Three members of which family feature in lead roles in the film “Yamla Pagla Deewana Phir Se…”?

A) Kapoor
B) Roshan
C) Pataudi
D) Deol

Answer: D) Deol

10) Which of these Indian bowlers normally takes the shortest run-up compared to the other three?

A) Jasprit Bumrah
B) Mohammed Shami
C) Bhuvneshwar Kumar
D) Kuldeep Yadav

Answer: D) Kuldeep Yadav

11) Kanyakumari is the southernmost point of which state?

A) Kerala
B) Tamil Nadu
C) Karnataka
D) Andhra Pradesh

Answer: B) Tamil Nadu

12) What is the expanded form of PUBG, the multiplayer online mobile game?

A) PlayerUnknown’s Battlegrounds
B) PlayerUnderBattleground
C) Play Unknown Bandits and Ghosts
D) Powerful Big Goalies

Answer: A) PlayerUnknown’s Battlegrounds

13) Identify these creatures, found mainly in the southern hemisphere?

kbc photo question episode 2

A) Penguin
B) Seal
C) Walrus
D) Emu

Answer: A) Penguin

14) Which of these is the first YouTube channel to reach the 100-million subscribers mark?

A) PewDiePie
B) T-Series
C) Justin Bieber
D) WWE

Answer: B) T-Series

15) Which one of the following inventions is not correctly matched with their inventor?

A) Computer – Charles Babbage
B) Aeroplane – Wright Brothers
C) Dynamite – Alfred Nobel
D) Telephone – Thomas Edison

Answer: D) Telephone – Thomas Edison

16) Niki Lauda, who passed away in May 2019, is a great sportsperson in which of these fields?

A) Judo
B) Motor racing
C) Chess
D) Cycling

Answer: B) Motor Racing

17) Identify this mausoleum situated in Vijayapur, Karnataka?

A) Bibi Ka Maqbara
B) Safdarjang’s Tomb
C) Gol Gumbaz
D) Akbar’s Tomb

Answer: C) Gol Gumbaz

18) Starting with the northernmost, arrange the following rivers from north to south?

A) Yamuna
B) Krishna
C) Cauvery
D) Narmada

Answer: A) Yamnua D) Narmada B) Krishna C) Cauvery

19) Which of these expressions describes a person with bad intentions?

A) Jigar mein locha hona
B) Dil mein khot hona
C) Dimag mein panga hona
D) Badan main harkat hona

Answer: B) Dil mein khot hona

20) Which TV game show popularised the catchphrase “Kitne pratishat Bharatiya…”?

A) Dus Ka Dum
B) Deal Ya No Deal
C) Fastest Family First
D) Khelo Jeeto Jiyo

Answer: A) Dus Ka Dum


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest