Like us on Facebook

KBC Questions and Answers Episode 1: 19 August 2019

Important KBC GK and Current Affairs Questions
August 19, 2019

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2019) is a goldmine of Current Affairs and General Knowledge (GK) questions for students preparing for competition exams like SSC, Civil Services, Bank PO/Clerical, RBI, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, don’t worry! VeryShortNews has got you covered!

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 1st episode of Kaun Banega Crorepati (KBC) season 11, 2019:

1) Arrange these events of 2019 in chronological sequence (Fastest Finger First question)

A) 2019 Lok Sabha Elections
B) Abhinandan’s return to India
C) Chandrayaan-2 Launch
D) ICC Cricket World Cup

Answer: B) A) D) C) (Abhinandan’s return followed by 2019 Lok Sabha Elections followed by ICC Cricket World Cup followed by Chandrayaan-2 Launch)

2) What is the name of the place that comes in this movie title, “Manikarnika: The Queen of ____”?

A) Gwalior
B) Mandu
C) Kashi
D) Jhansi

Answer: D) Jhansi

3) What total do you get if you add up the numbers in the Hindi saying “Nau do gyaarah hona”?

A) 9
B) 22
C) 11
D) 13

Answer: B) 22

4) What was this much publicized fan of the Indian cricket team named by the media?

Kbc photo question episode 1 season 11 2019

A) Super Dadi
B) Desi Dadi
C) Shooter Dadi
D) Praying Dadi

Answer: A) Super Dadi

5) According to Indian belief, what is Kalpataru or Parijata?

A) Wish-fulfilling tree
B) Wish-fulfilling cow
C) High Speed Chariot
D) Indra’s horse

Answer: A) Wish-fulfilling tree

6) Where in the human body can you find the deltoid muscles?

A) In your shoulder
B) In your back
C) Along the foot
D) Along your forearm

Answer: A) In your shoulder

7) Which of these Indus Valley Civilization sites is not situated in Gujarat?

A) Lothal
B) Rangpur
C) Dholavira
D) Rakhigarhi

Answer: D) Rakhigarhi

8) Of the following animals, whose milk contains the most fat?

A) Camel
B) Cow
C) Buffalo
D) Goat

Answer: C) Buffalo

9) Which team racked up a world record score of 278 runs in T20 International Cricket?

A) Ireland
B) India
C) Australia
D) Afghanistan

Answer: D) Afghanistan

10) Arrange these names from ancient Indian epics in Hindi alphabetical order? (Fastest Finger First question)

A) Khar
B) Kansa
C) Ghatotkach
D) Ganesh

Answer: B) A) D) C)

11) A popular song lyric from the film “Kabhi Kabhie” goes, “Kabhi Kabhi Mere Dil Mein……” what?

A) Sawal Uthta Hai
B) Pyar Jaagta Hai
C) Dhadkan Hoti Hai
D) Khayal Aata Hai

Answer: D) Khayal Aata Hai

12) On which of these social media sites would you get “friend requests”?

A) Twitter
B) Instagram
C) Facebook
D) Youtube

Answer: C) Facebook

13) What is “Rail Neer” offered by the Indian Railways?

A) Ticketing service
B) Packaged drinking water
C) Breakfast
D) Wi-Fi service

Answer: B) Packaged drinking water

14) Which of these formulae is used to calculate the area of a rectangle?

A) Length x Breadth
B) 2 x Length x Breadth
C) Length + Breadth
D) Length – Breadth

Answer: A) Length x Breadth

15) In which city is this monument located?

KBC 2019 episode 1 victoria memorial photo question

A) Kolkata
B) Mumbai
C) Agra
D) Delhi

Answer: A) Kolkata

16) By which carrier is the Zika virus spread?

A) Anopheles mosquito
B) Sandfly
C) Aedes mosquito
D) Tse-tse fly

Answer: C) Aedes Mosquito


One response to “KBC Questions and Answers Episode 1: 19 August 2019”

  1. Tarun says:

    Thanks u sir….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest