Like us on Facebook

KBC Questions & Answers Episode 60: 23 November 2018

Important KBC GK and Current Affairs Questions
November 24, 2018

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2018) is a gold mine of GK and Current Affairs questions for students preparing for competition exams like SSC, Bank PO/Clerical, RBI, Civil Services, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, do not panic as we have your back.

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 60th episode – second last episode – of Kaun Banega Crorepati  (KBC) season 10, 2018:

1) Which of these two numbers are used in this proverb, “____ ka fark”, meaning a small difference?

A) Unnees-Bees
B) Sau-Do Sau
C) Chaalees-Pachaas
D) Tees-Battees

Answer: A) Unnees-Bees

2) Dabeli, a spicy snack, is said to have its origin in which of the following regions?

A) Konkan
B) Kutch
C) Malwa
D) Marathwada

Answer: B) Kutch

3) In a human body, which of these is most in number?

A) Fingers on two hands
B) Kidneys
C) Bones
D) Lungs

Answer: C) Bones

4) Which festival is being celebrated here?

which festival kbc question 2018

A) Diwali
B) Ganesh Chaturthi
C) Holi
D) Janmashtmi

Answer: D) Janmashtmi

5) The multinational trading company that ruled Bengal and many parts of India for about 100 years had what cardinal direction its name?

A) North
B) East
C) South
D) West

Answer: B) East

6) Which of these is common to the Pandava brothers Yudhishtira, Bhima, Arjuna, Nakula and Sahadeva?

A) All are sons of Kunti
B) All were born on the same day
C) All are sons of Surya
D) All are husbands of Draupadi

Answer: D) All are husbands of Draupadi

7) One of the main characters of which of these films shares his name with one of the characters in 1971’s Anand?

A) Paa
B) Pink
C) Piku
D) Black

Answer: C) Piku

8) Identify this animal which is also called the Indian Wild Ass and found in the Kutch region?

wild ass kbc 2018 question

A) Kulan
B) Kiang
C) Dhole
D) Ghudkur

Answer: D) Ghudkur

9) What is the name of this tower, representing victory, located inside the Chittorgarh Fort?

kbc photo question

A) Dhwaja Stambh
B) Vijay Stambh
C) Fateh Stambh
D) Aruna Stambh

Answer: B) Vijay Stambh

10) Siddhartha Mukherjee’s Pulitzer prize winning book “The Emperor of All Maladies” is a biography of which disease?

A) Communicable diseases
B) Cancer
C) Heart ailments
D) Genetic disorders

Answer: B) Cancer

11) The first and the ninth editions of which of these tournaments were held in India?

A) Commonwealth Games
B) ICC World Twenty20
C) Men’s Hockey World Cup
D) Asian Games

Answer: D) Asian Games

12) Which Nobel laureate appeared in the 1967 Hindi movie “Aman”, starring Rajendra Kumar?

A) Bertrand Russell
B) V S Naipaul
C) Octavio Paz
D) Martin Luther King, Jr

Answer: A) Bertrand Russell


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest