Like us on Facebook

KBC Questions & Answers Episode 58: 21 November 2018

Important KBC GK and Current Affairs Questions
November 22, 2018

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2018) is a gold mine of GK and Current Affairs questions for students preparing for competition exams like SSC, Bank PO/Clerical, RBI, Civil Services, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, do not panic as we have your back.

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 58th episode of Kaun Banega Crorepati (KBC) season 10, 2018:

1 ) Which of these personalities was the first to sing Vande Mataram at a Congress session in 1896?

A) Rabindranath Tagore
B) Bankim Chandra Chattopadhyay
C) Sri Aurobindo Ghosh
D) Sarat Chandra Chattopadhyay

Answer: A) Rabindranath Tagore

2) Which of these is the name of a 2018 film featuring Ayushmann Khurrana?

A) Mubarak Ho
B) Abhinandan Ho
C) Badhaai Ho
D) Swagat Ho

Answer: C) Badhaai Ho

3) A square field is to be marked out using a rope. If one side of the field is 6 m long, then what is the total length of the rope needed to mark the boundary out?

A) 6 m
B) 12 m
C) 18 m
D) 24 m

Answer: D) 24 m

4) This statue depicts a form of which god?

which god kbc 2018 question

A) Brahma
B) Vishnu
C) Shiva
D) Narada

Answer: C) Shiva

5) Complete this Doha by Kabir, “_____, mann ka aapa khoye, auran ko sheetal kare, aapahu sheetal hoye”?

A) Aisi baani boliye
B) Kaaj aisa kijiye
C) Samay ko pehchaniye
D) Jhooth kabhi na boliye

Answer: Aisi baani boliye

6) According to the Ramayan, what did Hanuman show Sita in Lanka to prove that he was indeed an emissary of Rama?

A) Rama’s armband
B) Rama’s necklace
C) Rama’s letter
D) Rama’s ring

Answer: D) Rama’s ring

7) BCG is primarily a vaccine against which of these diseases?

A) Malaria
B) Tuberculosis
C) Rabies
D) Cholera

Answer: B) Tuberculosis

8) Which of these greenhouse gases is produced as a by-product of digestion of food by cattle?

A) Methane
B) Nitrous Oxide
C) Sulphur Dioxide
D) Ozone

Answer: A) Methane

9) Which of these monuments is chiefly built of marble?

A) Victoria Memorial
B) Buland Darwaza
C) Hawa Mahal
D) Brihadisvara Temple

Answer: A) Victoria Memorial

10) Which is the smallest Asian country both by land area and population?

A) Bahrain
B) Singapore
C) Brunei
D) Maldives

Answer: D) Maldives

11) Which planet in our solar system has the longest day with a duration equal to 243 earth days?

A) Jupiter
B) Venus
C) Mercury
D) Mars

Answer: B) Venus

12) What word completes the title of the Hindi film, “_____ Girlfriend”, starring Arjun Kapoor and Shraddha Kapoor?

A) Empty
B) Quarter
C) Half
D) Full

Answer: C) Half

13) Who among these is also known as ‘Khala-Khalu’ in Urdu?

A) Mausi – Mausa
B) Chachi – Chacha
C) Mami – Mama
B) Bua – Phupha

Answer: A) Mausi – Mausa

14) Which of these is not an e-commerce website?

A) Flipkart
B) Jabong
C) Snapdeal
D) Instagram

Answer: D) Instagram

 

Don’t forget to like us on Facebook here- VSN


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest