Like us on Facebook

KBC Questions & Answers Episode 57: 20 November 2018

Important GK and Current affairs questions from KBC season 10
November 21, 2018

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2018) is a gold mine of GK and Current Affairs questions for students preparing for competition exams like SSC, Bank PO/Clerical, RBI, Civil Services, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, do not panic as we have your back.

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 57th episode of Kaun Banega Crorepati (KBC) season 10, 2018:

1 ) Who has scored the most number of centuries in T20 internationals?

A) Colin Munro
B) Chris Gayle
C) Rohit Sharma
D) K L Rahul

Answer: C) Rohit Sharma

2) Which of these services by Google shows real-time traffic conditions?

A) Google Drive
B) Google Hangouts
C) Google Keep
D) Google Maps

Answer: D) Google Maps

3) According to a Hindi proverb, what does a “ghar ka bhedi” bring down?

A) Pahaar
B) Himalaya
C) Lanka
D) Swarg

Answer: C) Lanka

4) Which of these is the name of a punch in boxing?

A) Uppercut
B) Leg-glance
C) Cover drive
D) Reverse sweep

Answer: A) Uppercut

5) Which of these pairs of monuments are closest to each other?

A) Gateway of India – India Gate
B) Taj Mahal – Fatehpur Sikri
C) Char Minar – Outub Minar
D) Golden Temple – Konark Sun Temple

Answer: B) Taj Mahal – Fatehpur Sikri

6) Alang in Gujarat is the biggest centre in the world for which of these commercial activities?

A) Daimond cutting
B) Clock manufacturing
C) Ship breaking
D) Garment manufacturing

Answer: C) Ship breaking

7) Identify the building seen in this video clip?

identify building kbc question

A) Sydney Opera House
B) Lotus Temple
C) Machu Picchu
D) Petronas Towers

Answer: A) Sydney Opera House

8) Who is the central character of the book “Ikshvaku Ke Vanshaj” by Amish?

A) Krishna
B) Shiva
C) Arjuna
D) Rama

Answer: D) Rama

9) Launched in 2017, the Bandhan Express is a train that runs between India and which of its neighbouring countries?

A) Nepal
B) Bangladesh
C) Mynamar
D) Pakistan

Answer: B) Bangladesh

10) In which city was this leader assassinated?

in which city was this leader assasinated

A) Lahore
B) Rawalpindi
C) Karachi
D) Peshawar

Answer: B) Rawalpindi

11) The first woman to win an Olympic medal for India won her medal in which sport?

A) Boxing
B) Badminton
C) Wrestling
D) Weightlifting

Answer: D) Weightlifting

12) Which city was founded in 1411 by Sultan Ahmad Shah?

A) Ahmedabad
B) Aurangabad
C) Allahabad
D) Ahmednagar

Answer: A) Ahmedabad

13) Which party, after the Indian National Congress, has contributed the second highest number of prime ministers of India?

A) Bharatiya Janata Party
B) Janata Dal
C) Janata Party
D) Janata Dal (S)

Answer: B) Janata Dal

14) Whose given name at birth was Maria Salomea Sklodowska?

A) Marie Antoinette, queen of France
B) Eva Braun, wife of Hitler
C) Marie Curie, Physicist
D) Maria-José Pérec, French sprinter

Answer: C) Marie Curie, Physicist

 

If you found this post useful, don’t forget to follow us on Facebook/Twitter/Instagram!

Cheers!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest