Like us on Facebook

KBC Questions & Answers Episode 54: 15 November 2018

Important GK and Current affairs questions from KBC season 10
November 16, 2018

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2018) is a gold mine of GK and Current Affairs questions for students preparing for competition exams like SSC, Bank PO/Clerical, RBI, Civil Services, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, do not panic as we have your back.

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 54th episode of Kaun Banega Crorepati (KBC), season 10, 2018, Kids Special:

1) Which of the following is the title of an upcoming film starring Shah Rukh Khan?

A) Three
B) Two
C) One
D) Zero

Answer: D) Zero

2) Which of these colours is not among the three colours of lights on a traffic signal?

A) Red
B) Amber
C) Pink
D) Green

Answer: C) Pink

3) On a computer Keyboard, one is not likely to find which of these keys?

A) Delete
B) Shift
C) Like
D) Tab

Answer: C) Like

4) Soy, Hunan and Schezwan are all types of what?

A) Milk
B) Sauce
C) Cheese
D) Pickle

Answer: B) Sauce

5) In a democratic country, who elects the government?

A) President
B) Armed forces
C) Political parties
D) Common citizens

Answer: D) Common citizens

6) What is the breed of this dog?

which breed dog is this kbc 2018 kids question

A) Pug
B) Alsatian
C) Dalmatian
D) Bulldog

Answer: B) Alsatian

7) Which of these prime ministers of India was also called Panditji?

A) Charan Singh
B) Vishwanath Pratap Singh
C) Morarji Desai
D) Jawaharlal Nehru

Answer: D) Jawaharlal Nehru

8) Which of these names also refers to the child god seen in this video clip?

god question kbc kids special

A) Ekadanta
B) Mahadev
C) Muralidhar
D) Rudra

Answer: A) Ekadanta

9) Which two states does the Brahmaputra river flow through within India?

A) Assam and Meghalaya
B) Arunachal Pradesh and Sikkim
C) Assam and Nagaland
D) Arunachal Pradesh and Assam

Answer: D) Arunachal Pradesh and Assam

10) At what age did Mughal Emperor Humayun’s son, Akbar, succeed his father as emperor?

A) 8 years
B) 13 years
C) 21 years
D) 35 years

Answer: B) 13 years

11) Which neighbouring country of India has archery as its national sport?

A) Bangladesh
B) Myanmar
C) Bhutan
D) Nepal

Answer: C) Bhutan

12) The names of how many days of the week start with letter ‘T’?

A) One
B) Two
C) Three
D) Four

Answer: B) Two

13) Which of these games has a striker and a queen?

A) Ludo
B) Chess
C) Snakes and Ladders
D) Carrom

Answer: D) Carrom

14) Which of these states features in the name of an IPL team?

A) West Bengal
B) Punjab
C) Tamil Nadu
D) Karnataka

Answer: B) Punjab

15) If the diameter of a circle is 3 cm, then what is the radius?

A) 1.5 cm
B) 3 cm
C) 9 cm
D) 0.5 cm

Answer: A) 1.5 cm

For more KBC questions, don’t forget to like our FB page.

Cheers!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest