Like us on Facebook

KBC Questions & Answers Episode 47: 6 November 2018

Important GK and Current affairs questions from KBC season 10
November 7, 2018

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2018) is a gold mine of GK and Current Affairs questions for students preparing for competition exams like SSC, Bank PO/Clerical, RBI, Civil Services, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, do not panic as we have your back.

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 47th episode of Kaun Banega Crorepati (KBC) season 10, 2018:

1 ) Which of these religious preachers and saints is also known as Tathagata?

A) Mahavira
B) Gautam Buddha
C) Ramakrishna Parmahansa
D) Guru Gobind Singh

Answer: B) Gautam Buddha

2) Who was the first Indian cricketer, man or woman, to score 2000 runs in T20 Internationals?

A) Virat Kohli
B) Rohit Sharma
C) Mithali Raj
D) Harmanpreet Kaur

Answer: Mithali Raj

3) What type of monkey is this, found in north-east India?

identify monkey kbc 2018 question

A) Nilgiri Langur
B) Lion Tailed Macaque
C) Golden Langur
D) Stumped Tailed Macaque

Answer: C) Golden Langur

4) In terms of area, which of these northern states is the largest?

A) Haryana
B) Himachal Pradesh
C) Uttarakhand
D) Punjab

Answer: B) Himachal Pradesh

5) Complete this Hindi idiom, “Apne munh _____ mitthu banna”

A) Daadi
B) Saali
C) Biwi
D) Miyaan

Answer: D) Miyaan

6) On which of these apps would you get the option of ordering veg or non-veg food?

A) Pepperfry
B) Saavn
C) Swiggy
D) Myntra

Answer: C) Swiggy

7) In our solar system, what is the total number of planets that orbit the sun?

A) Five
B) Six
C) Seven
D) Eight

Answer: D) Eight

8) The meaning of which of these names is ‘the one with three eyes’?

A) Trilochan
B) Tripitaka
C) Triguna
D) Trishala

Answer: A) Trilochan

9) From ‘Dhoom’ to ‘Dhoom 3’, which of these actors has been part of all three Dhoom films?

A) John Abraham
B) Aamir Khan
C) Uday Chopra
D) Hrithik Roshan

Answer: C) Uday Chopra

10) The Super Mario franchise of video games is developed by which company?

A) Ubisoft
B) Nintendo
C) SEGA
D) EA Games

Answer: B) Nintendo

11) In August 2018, SpiceJet operated India’s first flight using which of these fuels?

A) Solar energy
B) Nuclear fuel
C) Biofuel
D) Compressed Natural Gas

Answer: C) Biofuel

12) Which of these political leaders has never been the national president of the Bharatiya Janta Party?

A) Rajnath Singh
B) Venkaiah Naidu
C) Nitin Gadkari
D) Sushma Swaraj

Answer: D) Sushma Swaraj

13) Who recently became only the fifth player in history to have scored a century on both his debut and final test?

A) Brendon McCullum
B) Alastair Cook
C) AB de Villiers
D) Kevin Pietersen

Answer: B) Alastair Cook

14) If it is 09:00 in Dwarka, what time is it in Agartala?

A) 09:30
B) 09:00
C) 09:15
D) 09:45

Answer: B) 09:00

15) Which of these is not the name of the same city as the other three?

A) Varanasi
B) Prayag
C) Kashi
D) Banaras

Answer: B) Prayag

16) The GSAT series developed and lauched by ISRO are types of what?

A) Telescopes
B) Orbiters
C) Launch Vehicles
D) Satellites

Answer: D) Satellites

17) What is the name of the young male protagonist of Premchand’s story of ‘Eidgah’?

A) Shahid
B) Zaid
C) Syed
D) Hamid

Answer: D) Hamid

18) Identify this reptile?

identify reptile kbc 2018 question

A) Bengal Monitor
B) Marine Iguana
C) Dragon Lizard
D) Oriental Garden Lizard

Answer: B) Marine Iguana

 

For more KBC Q&A, please like our Facebook Page here- VSN


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest