Like us on Facebook

KBC Questions & Answers Episode 43: 31 October 2018

Important KBC GK and Current Affairs Questions
November 1, 2018

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2018) is a gold mine of GK and Current Affairs questions for students preparing for competition exams like SSC, Bank PO/Clerical, RBI, Civil Services, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, do not panic as we have your back.

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 43rd episode of Kaun Banega Crorepati (KBC) season 10, 2018:

1) Which of these rivers does not have an Indian state capital located on its banks?

A) Gomti
B) Kaveri
C) Ganga
D) Jhelum

Answer: B) Kaveri

2) The Bajaj V motorcycle positions itself as having been made out of metal taken out of which one of these?

A) Abandoned locomotives
B) INS Vikrant
C) Victoria Memorial
D) Tools Discarded by Farmers

Answer: B) INS Vikrant

3) Which of these cancers can only affect males?

A) Breast
B) Lung
C) Prostate
D) Skin

Answer: C) Prostate

4) Which cricketer’s autobiography is called “281 and Beyond”

A) Rahul Dravid
B) Sourav Ganguly
C) V V S Laxman
D) Sachin Tendulkar

Answer: C) V V S Laxman

5) Mahindra and Sanghamitra, children of emperor Ashoka, were sent to which present day country to spread Buddhism, around 250 BC?

A) Nepal
B) Sri Lanka
C) Myanmar
D) Afghanistan

Answer: B) Sri Lanka

6) Since they were instituted, the Bharat Ratna has not yet been awarded to a former or serving chief minister of which one of these states?

A) Uttar Pradesh
B) West Bengal
C) Tamil Nadu
D) Rajasthan

Answer: D) Rajasthan

7) Which of these leaders started a newspaper named ‘Swaraj’ in 1921, on his return to India?

A) Subhas Chandra Bose
B) Mahatma Gandhi
C) Sri Aurobindo
D) Ram Manohar Lohia

Answer: A) Subhas Chandra Bose

8) In Hindu tradition, what does the saying ‘Shri Ganesh karna’ signify?

A) Aarambh Karna
B) Samaapt Karna
C) Vighna Dalna
D) Tyaag Karna

Answer: A) Aarambh Karna

9) Which of these living beings has the most number of legs?

A) Rabbit
B) Peacock
C) Cow
D) Spider

Answer: D) Spider

10) Which of these pulses is variously known as “arhar”, “rahar” and “harad”?

A) Masoor
B) Toor
C) Moong
D) Chana

Answer: B) Toor

11) What degree should be suffixed to the word “Jolly” to get the title of a film starring Arshad Warsi?

A) LLB
B) BSc
C) BTech
D) LLM

Answer: A) LLB

12) Oil is extracted from which part of this flower?

oil extracted from which part kbc 2018 question

A) Stem
B) Petals
C) Seeds
D) Roots

Answer: C) Seeds

13) In the Mahabharata, which of these river goddesses once became the queen of a king of Hastinapura?

A) Yamuna
B) Ganga
C) Saraswati
D) Godavari

Answer: B) Ganga

14) Which of these countries will host the 2019 ICC Cricket World Cup?

A) New Zealand
B) South Africa
C) England
D) Sri Lanka

Answer: C) England

15) Raseeli, Rasbhari and Mithas are Indian varieties of which of these crops?

A) Litchi
B) Sugarcane
C) Tomato
D) Mango

Answer: B) Sugarcane


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest