Like us on Facebook

KBC Questions & Answers Episode 27: 9 October 2018

Important GK and Current affairs questions from KBC season 10
October 10, 2018

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2018) is a gold mine of GK and Current Affairs questions for students preparing for competition exams like SSC, Bank PO/Clerical, RBI, Civil Services, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, do not panic as we have your back.

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 27th episode of Kaun Banega Crorepati (KBC) season 10, 2018:

1) This is the logo of which of these companies?

LIC KBC 2018 logo question

A) LIC of India
B) SBI
C) ITC
D) NTPC

Answer: A) LIC of India

2) The white puffy snack popularly known as ‘Makhana’ comes from which part of the plant?

A) Flower
B) Seed
C) stem
D) Root

Answer: B) Seed

3) Which instrument is the actor seen playing in this song?

kbc 2018 instrument question

A) Harmonica
B) Harmonium
C) Pump Organ
D) Accordion

Answer: D) Accordion

4) After which of these scientists is a process of milk sterilization named?

A) Alexander Fleming
B) Louis Pasteur
C) Humphry Davy
D) Benjamin Franklin

Answer: B) Louis Pasteur

5) The airport that serves Varanasi is named after which former Prime Minister of India?

A) Charan Singh
B) Rajiv Gandhi
C) Chandrashekhar
D) Lal Bahadur Shastri

Answer: D) Lal Bahadur Shastri

6) What was the Telstar 18 at the FIFA World Cup of 2018?

A) Official Ball
B) Official Beverage
C) Mascot
D) VAR Technology

Answer: A) Official Ball

7) To enhance the beauty and shape of which of these is the technique of threading used?

A) Fingers
B) Ears
C) Eyebrows
D) Teeth

Answer: C) Eyebrows

8) With reference to sound, what do the letters dB stand for?

A) Decibel
B) Dumbbell
C) Database
D) Doorbell

Answer: A) Decibel

9) In which of these Indian states would you find Cyberabad?

A) Karnataka
B) Telangana
C) Maharashtra
D) Andhra Pradesh

Answer: B) Telangana (Note: Cyberabad was the first IT hub in India)

10) What was the middle name of Indira Gandhi?

A) Priyanka
B) Kamala
C) Priyadarshini
D) Krishna

Answer: C) Priyadarshini

11) Which of these sporting events is not scheduled in 2018?

A) Commonwealth Games
B) ICC Cricket World Cup
C) FIFA World Cup
D) Asian Games

Answer: B) ICC Cricket World Cup

12) Which monument is this?

identify the bulding kbc 2018 question

A) Sher Shah Suri’s Tomb
B) Golghar
C) Gol Gumbaaz
D) Sheikh Chilli’s Tomb

Answer: C) Gol Gumbaaz

13) Vinod Dham, an Indian-American engineer, is known as the father of which of these technology products?

A) Bluetooth
B) iPod
C) Pentium Chip
D) 4K TV

Answer: C) Pentium Chip

14) Which of these politicians has not served as an officer in the Indian Foreign Service?

A) Meira Kumar
B) Mani Shankar Aiyar
C) Natwar Singh
D) Shashi Tharoor

Answer: D) Shashi Tharoor

15) Which ancient work became known in Europe by the name “The Fables of Bidpai”?

A) Panchatantra
B) Hitopadesha
C) Jataka Tales
D) Aesop’s Fables

Answer: A) Panchatantra

For more GK/Current Affairs, please like our Facebook page here- Very Short News or join our FB group here- Daily GK News

Cheers!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest