Like us on Facebook

KBC Questions & Answers Episode 24: 4 October 2018

Important GK and Current affairs questions from KBC season 10
October 5, 2018

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2018) is a gold mine of GK and Current Affairs questions for students preparing for competition exams like SSC, Bank PO/Clerical, RBI, Civil Services, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, do not panic as we have your back.

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 24th episode of Kaun Banega Crorepati (KBC) season 10, 2018:

1) What does the letter ‘P’ in the abbreviation PTI, an Indian news agency, stand for?

A) Print
B) Press
C) Publication
D) Prime

Answer: B) Press

2) What would you get if you subtract the number of Union Territories in India from the number of states in India?

A) 20
B) 22
C) 29
D) 25

Answer: B) 22 (29 (states) – 7 (Union Territories) = 22)

3) Which of these days is also known as ‘Induwasaram’ in Sanskrit?

A) Mangalvaar
B) Somvaar
C) Shanivaar
D) Ravivaar

Answer: B) Somvaar (Monday)

4) By what name is the swamp deer better known in India?

A) Gaur
B) Hangul
C) Barasingha
D) Nilgai

Answer: C) Barasingha

5) Which of these is a type of bank account?

A) Recent
B) Immediate
C) Current
D) Common

Answer: C) Current

6) In our national anthem ‘Jana Gana Mana’, which place is named first?

A) Punjab
B) Sindh
C) Gujarat
D) Bharat

Answer: D) Bharat

7) What object is common to the flags of Bangladesh and Japan?

A) Spear
B) Shield
C) Gun
D) Disc

Answer: D) Disc

8) Raised in 1985, which group is responsible for the proximate security cover of India’s Prime Minister?

A) NSG
B) SPG
C) CRPF
D) PBG

Answer: B) SPG

9) Which Union Territory of India is also the seat and administrative headquarters of three governments?

A) Daman & Diu
B) Puducherry
C) Delhi
D) Chandigarh

Answer: D) Chandigarh

10) Photographic Question: Identify this personality, who is known as the ‘Metro Man of India’?

metro man of India kbc 2018 question

A) E Sreedharan
B) Mangu Singh
C) G Madhavan Nair
D) Ashwani Lohani

Answer: A) E Sreedharan

For more GK/Current Affairs, please like our Facebook page here- Very Short News or join our FB group here- Daily GK News

Cheers!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest