Like us on Facebook

KBC Questions & Answers Episode 23: 3 October 2018

Important GK and Current affairs questions from KBC season 10
October 4, 2018

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2018) is a gold mine of GK and Current Affairs questions for students preparing for competition exams like SSC, Bank PO/Clerical, RBI, Civil Services, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, do not panic as we have your back.

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 23rd episode of Kaun Banega Crorepati (KBC) season 10, 2018:

1) Lord Jagannath is considered to be a form of which god?

A) Vishnu
B) Shiva
C) Brahma
D) Ganpati

Answer: A) Vishnu

2) Which form of painting is this?

kbc question Warli painting

A) Warli
B) Phad
C) Cheriyal
D) Kalighat

Answer: A) Warli

3) In the human body, stones can form in which of these organs?

A) Pancreas
B) Spleen
C) Kidneys
D) Lungs

Answer: C) Kidneys

4) The Marathi Film ‘Harishchandrachi Factory’ is based on whose life?

A) V Shantaram
B) K Asif
C) Ardeshir Irani
D) Dadasaheb Phalke

Answer: D) Dadasaheb Phalke

5) In Cricket, what does a Yo Yo test measure?

A) Eye power
B) Six hitting ability
C) Fitness level
D) Ball spinning ability

Answer: C) Fitness Level

6) According to the Indian council of Agricultural Research, “Jalodh”, “Kaali”, “Laal” and “Peeli” are types of what?

A) Soil
B) Fertilizers
C) Rocks
D) Pesticides

Answer: A) Soil

7) The famous ‘Buddhas of Bamiyan’, demolished in 2001, were located in which country?

A) Iran
B) Indonesia
C) Afghanistan
D) Thailand

Answer: C) Afghanistan

8) The current chief ministers of which of these pairs of states share the same surname?

A) Telangana, Nagaland
B) Punjab, Manipur
C) Kerala, Gujarat
D) Jharkhand, Haryana

Answer: B) Punjab, Manipur

9) To whom did B R Ambedkar dedicate his book “Who Were The Shudras”?

A) Mahatma Jyotiba Phule
B) Dhondo Keshav Karve
C) Shahu Maharaj
D) Gopal Hari Deshmukh

Answer: A) Mahatma Jyotiba Phule

10) According to the Mahabharata, who among the following was an incarnation of Dharmadeva?

A) Nakula
B) Kripacharya
C) Vidura
D) Karna

Answer: C) Vidura

11) Which singer was originally named Eileen Angelina Yeoward?

A) Sulochana
B) Gohar Mamajiwala
C) Gauhar Jaan
D) Malika Pukhraj

Answer: C) Gauhar Jaan

For more GK/Current Affairs, please like our Facebook page here- Very Short News or join our FB group here- Daily GK News

Cheers!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest