Like us on Facebook

KBC Questions & Answers Episode 21: 1 October 2018

Important GK and Current affairs questions from KBC season 10
October 1, 2018

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2018) is a gold mine of GK and Current Affairs questions for students preparing for competition exams like SSC, Bank PO/Clerical, RBI, Civil Services, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, do not panic as we have your back.

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 21st episode of Kaun Banega Crorepati (KBC) season 10, 2018:

1) In the world of Indian Jurisprudence, What does the ‘P’ in PIL expand to?

A) Private
B) Public
C) Promotion
D) Publicity

Answer: B) Public

2) What animal is the official state animal of Karnataka, Kerala and Jharkhand?

A) Lion
B) Tiger
C) Elephant
D) Dear

Answer: C) Elephant

3) What is the meaning of ‘Kharif’ in reference to ‘Kharif Crop’?

A) Patjhad
B) Vasant
C) Varsha
D) Grishma

Answer: A) Patjhad

4) In which of these sports does the equipment of the player not touch the ground?

A) Cricket
B) Table Tennis
C) Golf
D) Field Hockey

Answer: B) Table Tennis

5) Braj Bhasha and Khari Boli are dialects of which language?

A) Gujarati
B) Marathi
C) Hindi
D) Bengali

Answer: C) Hindi

6) CRT, LED and OLED are types of which of these electronic devices?

A) Washing Machine
B) Inverter
C) Air Conditioner
D) Television

Answer: D) Television

7) Which of these is a headache typically affecting only one side of the head?

A) Sinusitis
B) Conjunctivitis
C) Amnesia
D) Migraine

Answer: D) Migraine

8) This is a logo to which of these government services?

India post logo KBC question

A) India Post
B) Indian Railways
C) UPSC
D) AIR

Answer: A) India Post

9) The Astangika Marga is a key aspect of which religion?

A) Hinduism
B) Buddhism
C) Sikhism
D) Jainism

Answer: B) Buddhism

10) Which Indian state shares its name with a kingdom in the Mahabharata where Arjuna’s wife Chitrangada was a princess?

A) Sikkim
B) Assam
C) Manipur
D) Tripura

Answer: C) Manipur

11) Hoolock Gibbon is the only species of which animal found in India?

A) Monkey
B) Ape
C) Vulture
D) Yak

Answer: B) Ape

12) Which of these books was written in prison during April to September of 1944?

A) The Discovery of India
B) Mein Kampf
C) My Experiments with Truth
D) Gitanjali

Answer: A) The Discovery of India

13) Which freedom fighter is known as the father of the Indian Petroleum Industry?

A) Keshava Deva Malaviya
B) Kailash Nath Katju
C) Nityanand Kanungo
D) Sardar Swaran Singh

Answer: A) Keshava Deva Malaviya

For more GK/Current Affairs, please like our Facebook page here- Very Short News or join our FB group here- Daily GK News

Cheers!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest