Like us on Facebook

KBC Questions and Answers Episode 2: 4 September 2018

Important GK and Current affairs questions from KBC season 10
September 4, 2018

Kaun Banega Crorepati (KBC, 2018) is, undoubtedly, a gold mine of GK and Current Affairs questions for students preparing for competition exams like SSC, Bank PO/Clerical, RBI, Civil Services, Olympiads. Hence, it is always advisable to be aware of all the questions asked in every season of KBC.

In case you have missed watching any of the episodes, do not panic as we have your back.

The following are important GK questions (and their answers) asked in the 2nd episode of Kaun Banega Crorepati (KBC) season 10, on 4 September 2018:

1) Which is the largest joint in the human body?

A) Elbow
B) Hip
C) Knee
D) Shoulder

Answer: C) Knee

2) Which global retailer bought 77% stake in Flipkart for over $16 billion in 2018?

A) Amazon
B) Rakuten
C) Walmart
D) Tesco

Answer: C) Walmart

3) In February 2017, ISRO created a world record by launching how many satellites via a single rocket?

A) 34
B) 96
C) 104
D) 154

Answer: C) 104

4) Which is the only one of the following which comes in different sizes called ‘mini’, ‘micro’ and ‘nano’?

A) Trucks
B) Credit Cards
C) Cars
D) Sim Cards

Answer: D) Sim Cards

5) Which of these creatures is scientifically not classified as fish?

A) Rohu
B) Katla
C) Hilsa
D) Jhinga

Answer: D) Jhinga

6) Which of these is the name of a zodiac sign as well as a National Award winning Hindi film actor?

A) Maesh
B) Dhanu
C) Mithun
D) Kumbha

Answer: C) Mithun

7) In the abbreviation PNR, used while issuing rail or air tickets, what does R stand for?

A) Reservation
B) Record
C) Registration
D) Recognition

Answer: B) Record (Note: PNR stands for Passenger Name Record)

8) Which Indian State had India’s first Muslim woman chief Minister?

A) Kerala
B) Jammu & Kashmir
C) Goa
D) Assam

Answer: D) Assam (Note: ‘Syeda Anwara Taimur’ was India’s first Muslim woman CM for Assam from 6 December 1980 to 30 June 1981)

For more GK & Current Affairs Updates and Quiz questions, join our Facebook group here- Daily GK & Current Affairs


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like us on Facebook

Pin It on Pinterest